Wij hechten veel waarde aan onze maatschappelijke verantwoording. Dat komt mede tot uiting in onze betrokkenheid bij verschillende doelen en sport en culturele organisaties. De betrokkenheid uit zich op verschillende manieren zoals sponsoring en actieve bijdragen. Lees meer over onze doelen en activiteiten in dit kader.

knipsel

Onze relatie Clup Welzijn zet zich in om mensen mee te laten doen in de samenleving. Kenmerkend voor hun werk is dat zij samenwerken met vrijwilligers, vrijwilligersorganisaties, buurtbewoners, buurtorganisaties en buurtgroepen.

Er zijn veel organisaties die op zoek zijn naar bestuursleden. Heeft u, of kent u iemand die interesse heeft in een functie op vrijwilligersbasis? Klikt u dan op de link voor alle vacatures: www.vrijwilligerspunt.nu

Geïnteresseerden kunnen rechtstreeks contract opnemen met de betreffende organisatie, maar dat kan ook via Judith Kruit van Clup Welzijn: j.kruit@clup.nl

Sportclubs en toernooien

FC Volendam

De club staat van oudsher midden in de samenleving. Ze voelt zich mede verantwoordelijk voor een gezonde maatschappij. Haar focus is gericht op de jeugd: met name in de gemeente, maar ook in de regio Groot-Waterland. ‘Voetbal is een volkssport die mensen uit alle lagen van de bevolking verbindt. Aan die kracht draagt NBC/Van Roemburg & Partners B.V. graag een steentje bij.

Website FC Volendam

FC Volendam
RKAV Volendam

RKAV Volendam

De voetbalvereniging RKAV Volendam is de sportieve ader voor onze jeugd en is één van de grootste van Nederland met haar 1800 leden. Met steun van ongeveer 300 vrijwilligers spelen ieder weekend bijna 150 elftallen hun wedstrijden. De ondersteuning door sponsoren is daarvoor ook van groot belang.

Website RKAV Volendam

Schietvereniging de Vrijheid

Schieten is een wedstrijd- en recreatiesport voor iedereen. De vereniging beschikt over ervaren schietsportinstructeurs die de eerste beginselen van de schietsport kunnen bijbrengen. NBC/Van Roemburg & Partners B.V. is betrokken bij het bestuur van deze vereniging.

Website Schietvereniging de Vrijheid

S.V. De Vrijheid
SailWise

Sailwise

SailWise biedt al 40 jaar betaalbare watersportmogelijkheden voor mensen met een lichamelijke of zintuiglijkebeperking en chronisch zieken (ongeveer 75%) en voor mensen met een verstandelijke beperking (ongeveer 25%). Via groepsreizen en via verhuur van accommodaties met programma aan instellingen, revalidatiecentra en mytylscholen. Op jaarbasis maken wij ruim 5000 watersportmensdagen met behulp van 2000 vrijwilliger-mensdagen mogelijk op drie accommodaties.

Website Sailwise

Wielvereniging H&F Schilders Volendam

Wielersport is goed voor de persoonlijke ontwikkeling. Door de wielersport toegankelijk te maken en laagdrempelig te houden, wil Wielervereniging H&F Schilders vanuit een stabiele basis (jeugd)leden uitgroeien tot een ambitieuze vereniging die is vertegenwoordigd in alle leeftijdscategorieën met eigen trainings- en wedstrijdfaciliteiten. Dit is de basis voor topwielersport op lange termijn. Met ambitieuze, daadkrachtige, betrokken bestuursleden en vrijwilligers en met steun van Toerclub Volendam, sponsoren en de gemeenschap, zal WV H&F Schilders in staat zijn dit te realiseren.

Website Wielvereniging H&F Schilders Volendam

H&F Schilders
TV Dijkzicht

TV Dijkzicht

TV Dijkzicht is een van de grootste tennisverenigingen van Nederland! Met 13 buitenbanen en twee hallen met elk drie binnen banen beschikt de vereniging over een uitgebreide en moderne accommodatie. NBC/Van Roemburg & Partners B.V. sponsort al jaren het toernooi voor de plaatselijke jeugd.

Website TV Dijkzicht

ZVV Volendam

Zaalvoetbal is een terugkeer naar de roots van de voetbalsport, naar de pleintjes-en of straatvoetbal. Het spreekt dan ook vanzelf dat zaalvoetbal het balgevoel en de basistechniek van de jeugdspelers stimuleert. Daar werken wij graag aan mee.

Website ZVV Volendam

ZVV Volendam
HV Kras Volendam

HV Kras Handbal

HV KRAS/Volendam behoort met 30 volwaardige teams en circa 460 leden tot één van de grootste handbalverenigingen in Nederland. Sinds 2000 speelt ons eerste herenteam in de top van de eredivisie en zijn inmiddels niet meer weg te denken in de top van Nederland.

Website HV Kras Handbal

Stichting Mauritius Volendam

De vereniging is ontstaan uit het “patronaat” werk, een katholieke organisatie welke werd opgericht onder auspiciën van de kerk met als doel om zinnige vrijetijdsbesteding aan te bieden aan de Volendammer jeugd. De vereniging telt inmiddels meer dan 700 leden. Sponsoring houdt de contributie betaalbaar en vergroot de toegankelijkheid.

Website Stichting Mauritius Volendam

St. Mauritius

Individuele sporter

Cindy Burger (Tennis)

Cindy, geboren in 1992 te Volendam is in 2010 de professionele wereld ingegaan om zich verder te ontwikkelen richting de top 100 van de wereld. Inmiddels ontwikkelt zij zich steeds verder naar haar doel.

Schaatsacademie Haarlem

Schaatsacademie Haarlem / Monica Tuijp

Schaatsacademie Haarlem (STSH) is verantwoordelijk voor en faciliteert talentherkenning en talentontwikkeling van schaatsers op ijsbaan Haarlem. Binnen de Schaatsacademie Haarlem is ook het Regionale Talenten Centrum Noord-West van de KNSB ondergebracht. Onder de vlag van Schaatsacademie Haarlem, en in nauwe samenwerking met de KNSB, IJsbaan Haarlem en Baancommissie Haarlem, is een nieuwe professionele sporttechnische infrastructuur gecreëerd, ter vervanging van Jong Oranje, voor een optimale ontwikkeling van regionaal toptalent in de leeftijd van 16 tot 21 jaar richting de nationale en internationale top. NBC/Van Roemburg ondersteunt ons lokale sportieve talent Monica Tuijp in haar sportieve ontwikkeling richting de nationale top van het damesschaatsen.

Website Monica Tuijp
Website Schaatsacademie Haarlem

Cultuur

L.O.V.E.

RTV LOVE is de lokale omroep van de Gemeente Edam-Volendam.Sinds 1985 verzorgt de Lokale Omroep Volendam Edam radio en televisie uitzendingen in de gemeente Edam-Volendam. De omroep is in de loop der jaren uitgebreid met Tekst-TV (1993), Teletekst (1999) en een website (1999). De omroep beschikt o.a. over radiostudio’s en een RTV studio en steunt op de inzet van meer dan 50 vrijwilligers en trouwe sponsoren.

Website L.O.V.E.

LOVE
Votown

Votown

Votown is ontstaan vanuit de artiesten van Volendam Music. Jan Smit, Nick & Simon en de 3JS. Zij geven een uniek concert met diverse gastoptredens. De opbrengst gaat naar FC Volendam en zo draagt NBC/Van Roemburg ook zijn steentje bij.

Website Votown

Behoud de Volendammer Botters / Butter en Eek race

Vereniging Behoud de Volendammer Botters is opgericht om activiteiten op het gebied van Zuiderzee cultuur te initiëren en te ondersteunen. Meest zichtbare activiteit is de restauratie, beheer, behoud en exploitatie van de Volendammer kwakken VD241, VD17, VD84 en VD172. De aanschaf en renovatie van de VD17 wordt mede mogelijk gemaakt door het optreden als co-financier door NBC/Van Roemburg.

Website Behoud de Volendammer Botters

Volendammer Botters

JoMi Music

JoMi Music is een uitgever van o.a. magazines van onze lokale muzikanten. Mede door ondersteuning van vele sponsors waaronder NBC/Van Roemburg blijft men op de hoogte van de ontwikkelingen van onze Volendamse muzikaal talent.

Stichting Vincentius altijd in ons midden

De haven met de dijk en de Vinceniuskerk zijn de meest in het oog springende karakteristieke plekjes van Volendam. Dit erfgoed moet bewaard blijven, maar vergt veel onderhoud. NBC/Van Roemburg & Partners B.V. is vertegenwoordigd in het bestuur van de onderhoud stichting VAIOM.

Website Stichting Vincentius altijd in ons midden

St. Vincentius

Goede doelen

Spieren voor spieren

Spieren voor spieren

Kinderen moeten onbezorgd kunnen rennen, spelen en sporten. Voor zo’n 20.000 kinderen in Nederland is dit niet vanzelfsprekend. Zij hebben een spierziekte en dat beperkt hen in alles wat ze willen en kunnen. Wij vinden dat ieder kind met een spierziekte spierkracht en dus spierballen verdient. Wij geloven dat we samen met medisch specialisten, het bedrijfsleven en alle (top)sporters in Nederland kunnen zorgen voor een betere kwaliteit van leven van kinderen met een spierziekte en hun gezin en hen een beter perspectief voor de toekomst kunnen bieden. Onze missie is om samen een vuist te maken en alle spierziekten bij kinderen de wereld uit te helpen.

Website Spieren voor spieren

De Pinguins

Stichting “De Pinguins” stelt zich ten doel om mensen binnen onze gemeente met een beperking, van 4 tot 80 jaar, zich in eigen tempo te laten bekwamen in de zwemsport.In het reguliere zwemmen zijn mensen met een beperking vaak niet op hun plaats. Iedereen met een beperking, lichamelijk of verstandelijk, of met een aan autisme verwante stoornis, is welkom.

Website De Pinguins

De Pinguins
Ready4Life

Ready4Life (Zuid Afrika)

Stichting Ready4Life heeft als doel de kansarme kinderen en jongeren in de omgeving van Port Elizabeth te helpen en een toekomst te bieden.

Website Ready4Life

Kees Zwarthoed missie Congo

Kees Zwarthoed schaatst iedere 2 jaar de alternatieve elfstentocht op de Weissensee voor het fantastische werk van zijn oom, Pater Dick Zwarthoed in Congo die de straatarme bevolking ondersteunt in hun ontwikkeling.

Nat. Ouderen fonds

Stichting Fonds Ouderenzorg

Het Nationaal Ouderenfonds is het enige goede doel dat zich uitsluitend inzet voor deze ouderen. Zonder vrijwilligers, medewerkers, bestuur en ambassadeurs kunnen ze geen hulp bieden of activiteiten organiseren.

Website Stichting Fonds Ouderenzorg

Ajax Foundation

De Stichting Ajax Foundation ondersteunt maatschappelijke projecten op het gebied van Sport en Gezondheid, Sociale Integratie en Educatie.Het creëren van een ‘wij-gevoel’ bij alle belanghebbenden is een opdracht die verder gaat dan alleen voetbal op topniveau. Op een betrokken, sympathieke en respectvolle manier willen zij verbondenheid stimuleren en voetbal- en levensvaardigheden positief beïnvloeden. De Ajax Run past in deze doelstelling. NBC/Van Roemburg heeft een team bestaande uit werknemers die voor het goede doel De Ajax Run lopen.

Website Ajax Foundation

Ajax foundation
Samenloop voor Hoop

SamenLoop voor Hoop

Op verschillende plaatsen in Nederland organiseren vrijwilligers een SamenLoop voor Hoop. 24 uur lang maken teams op een parcours gezamenlijk een lange wandeling. Deze estafette staat symbool voor de voortdurende strijd tegen kanker. Daarmee wordt geld ingezameld voor KWF Kankerbestrijding.

Website SamenLoop voor Hoop

Activiteiten

Le Champion City Run

Le Champion is een van de grootste sportverenigingen van Nederland met ruim 15.000 leden en jaarlijks 200.000 deelnemers. Hiervan doet 70 procent voornamelijk aan hardlopen, wordt er door 15 procent met name gefietst en 15 procent wandelt. Omdat het aantal mensen dat meedeed aan de evenementen elk jaar groeide, en er ook steeds meer evenementen bij kwamen, werd in 1986 de stichting Le Champion opgericht. Inmiddels werken er 28 professionals in samenwerking met 4.000 vrijwilligers.

Website Le Champion

le Champion
Volendam Dijkloop

Dijkloop Volendam

Stichting Volendam Dijkloop is een stichting die zich inzet voor meer beweging, gezonder voedingspatroon voor jong & oud en een gezondere leefstijl. NBC/Van Roemburg & Partners B.V. is medesponsor en loopt actief mee met een team.

Tennisclub Monnickendam – Gouwzeetoernooi

Tennisvereniging Monnickendam organiseert jaarlijks een “open toernooi”. Eigen leden en leden van andere clubs kunnen hier aan meedoen. NBC/Van Roemburg is al jaren sponsor van dit leuke en gezellige toernooi.

Website Gouwzeetoernooi